górne tło

Pełnoziarniste naleśniki z truskawkowym nadzieniem

Chyba każdy z nas wie jak zrobić naleśniki. To doskonała opcja na śniadanie, obiad, deser lub kolację. Stanowią w końcu idealną bazę do skomponowania posiłku zarówno na słono, jak i na słodko. Nie zawsze jednak dodatki, które do nich dobieramy są zdrowe i sycące. Wystarczą drobne zmiany, a nasze danie z naleśnikami w roli głównej będzie pełnowartościowe.

Potrzebne składniki:

Przygotowanie:

Zmiksuj jajko, mleko, kakao, erytrol i mąkę na ciasto. Usmaż 2-3 naleśniki na rozgrzanej patelni na oliwie. Posmaruj naleśniki jogurtem i zwiń w dowolny kształt. Posyp orzechami.

Makroskładniki:

Kalorie: 559.7 / Białko: 35.5 / Tłuszcze: 20.0 / Węglowodany: 56.4 / Błonnik: 4.5.